Fotowandeling Zoetermeer Oosterheem

Fotowandeling Oosterheem

Zoetermeer is een Nieuwe Stad en daarom ook zeker interessant voor een fotowandeling.

Fotowandeling Oosterheem, het nieuwste stadsdeel van Zoetermeer

Van een dorp in 1963 met 7000 inwoners evalueerde Zoetermeer naar een stad van rond de 125.000 mensen nu. In 2001 heb ik samen met Botine Koopmans het project de Gave Stad geïnitieerd. In dit project zijn, in anderhalf jaar, alle wijken gefotografeerd met als uitgangspunt de bouwstijlen en stads planologische aspecten van Zoetermeer. Zo kwamen de ideeën van de Stadmakers in beeld. Met de foto’s en teksten zijn wijktentoonstellingen gemaakt om bewoners inzicht te geven in het hoe en waarom van hun wijk. Er kwam ook een boek en een tentoonstelling in Xiamen in China. In 2017 is er een update gemaakt ten behoeve van de verbouwing van het StadhuisForum. Zoetermeer is prachtig om te fotograferen, daarom heb ik fotowandelingen gemaakt en die wil ik graag met je delen.

 
“Stil de tijd”

 “….Ik meet de tijd dus helemaal niet, want ze bestaat niet; in ieder geval te kort om te kunnen meten. Maar ik meet iets in mijn innerlijk, wat gefixeerd blijft. In mijn innerlijk meet ik, hoe lang een periode duurt. Ik meet de indruk, die de tijd op mijn innerlijk maakt, wanneer ze voortschrijdt en wat er overblijft, als ze weer voorbij is….”.

Augustinus

CleanZien, anders kijken

Bij deze wandeling ligt de nadruk op anders kijken, mooie composities en verwondering. Wat zien jij nu en welk gevoel heb je daarbij? Hoe lopen lijnen? Welke vlakken en kleuren zie je en hoe pas je het licht toe in je foto. We nemen de tijd om echt te kijken, nu, op dit moment. Dan gaat een goede foto maken zeker lukken!

CleanZien fotografie is een zeer geschikt voor zelfreflectie. Wat neem je waar, wat zien je nu precies?  Kijken vanuit de stilte in jezelf naar de schoonheid van alledaagse dingen, waar dan ook. Kom tijdens de wandeling in het moment en wordt één met waar jij je bevindt. Door je te verwonderen ontstaat verbinding, met de stad, de bewoners en jezelf.

Meedoen.

Je kunt meedoen met alle soorten camera’s. Van een spiegelreflex tot een smartphone of compact camera. Met ervaring of als je net begint met fotograferen. Er is ruimte om je eigen foto’s te bespreken, tips te ontvangen en veel te leren. Kortom een ontspannende en leerzame beleving van de stad en meer. Na zo’n 2 á 2,5 uur keren we terug naar het het verzamelpunt en is er tijd voor koffie of thee.

Eigen groep?

Je kunt ook deze workshop met eigen groep deelnemers boeken. 

Data
  • Zaterdag 14 maart 2020 van 12 tot 14.30 uur
  • Zaterdag 18 april 2020 van 12 tot 14.30 uur

Ook bij minder goed weer gaat de wandeling door. Neem een paraplu mee zodat je elkaar droog kunt houden. Oosterheem is prachtig als het regent.

Prijzen

Deze workshop kost €39,00 per persoon. Voor nieuwsbrief lezers is het €29,00* per persoon. Eigen datum en plaats kiezen: €350,00 Geef je op via; mail@tonvanzeijl.eu of bel/Whatsapp 0650578414.

*Kortingsprijs voor nieuwsbrieflezers. Minimaal 6 deelnemers en maximaal 20 personen per groep.