CleanZien anders kijken Meerzicht

CleanZien anders kijken, de wijk Meerzicht in Zoetermeer.

We verzamelen in het winkelcentrum en lopen zo de wijk in. Onderwerpen zijn de koepeltjes woningen, het groengebied, de Valenberg en de hoogbouw.

CleanZien, anders kijken

Bij deze wandeling ligt de nadruk op anders kijken, mooie composities en verwondering. Wat zien jij nu en welk gevoel heb je daarbij? Hoe lopen lijnen? Welke vlakken en kleuren zie je en hoe pas je het licht toe in je foto. We nemen de tijd om echt te kijken, nu, op dit moment. Dan gaat een goede foto maken zeker lukken!

CleanZien fotografie is een zeer geschikt voor zelfreflectie. Wat neem je waar, wat zien je nu precies?  Kijken vanuit de stilte in jezelf naar de schoonheid van alledaagse dingen, waar dan ook. Kom tijdens de wandeling in het moment en wordt één met waar jij je bevindt. Door je te verwonderen ontstaat verbinding, met de stad, de bewoners en jezelf.

De Gave Stad Zoetermeer

Zoetermeer was vanaf 1963 de speeltuin van architecten en stadsplanologen. Zij hebben kunnen experimenteren in de stad met allerlei woonvormen en oplossingen voor de enorme problemen van die tijd. Je kunt de resultaten van die experimenten nog altijd terugvinden in de stad en daar ging het project de Gave Stad over.

Het project begon in 2001 en stopte in 2009 met een tentoonstelling in Xiamen, China. Wijk voor wijk is de stad gefotografeerd met het accent op de architectuur en stads planologische aspecten van Zoetermeer. De Gave Stad Zoetermeer is een idee van Ton van Zeijl en Botine Koopmans (Gemeente Zoetermeer). 

Meedoen.

Je kunt meedoen met een spiegelreflex of systeem camera. Ook als je pas begint ben je ook welkom met een smartphone of compact camera. Er is ruimte om je eigen foto’s te bespreken, tips te ontvangen en veel te leren. Kortom een ontspannende en leerzame beleving. De wandeling duurt 2 uur waarna er tijd is voor koffie of thee.

Eigen groep?

Je kunt deze workshop ook met een eigen groep deelnemers boeken. 

Data
  • Zaterdag 4 april 2020 van 12 tot 14.30 uur
  • Zaterdag 2 mei 2020 van 12.30 tot 14.30 uur
Prijzen

Deze workshop kost €39,00 per persoon. Voor nieuwsbrief lezers bedraagt de wandeling €29,00* per persoon. Een eigen datum en plaats kiezen kan ook, kosten €350,00.  

Ook bij minder goed weer gaat de wandeling door. Neem een paraplu mee zodat je elkaar droog kunt houden. Meerzicht is prachtig als het regent.

Geef je op via; mail@tonvanzeijl.eu of bel/Whatsapp 0654651512

*Kortingsprijs voor lezers van de nieuwsbrief. Minimaal 6 en maximaal 15 personen per groep.